Mango – bogat in antioxidanti


Mango este un fruct care aparține genului Mangifera, care constă din numeroase specii de fructe tropicale aparţinând familiei Anacardiaceae.Arborele se pare că provine din Asia de est, Myanmar, Assuma.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mango adauga culoare si gust oricarui fel de mancare. Ele apartin asa-numitei grupe “galbene si portocalii de fructe si legume”, acestea contin antioxidanti, ca vitamina C.
De asemenea contine fitoelemente (componente bioactive), care dupa parerea medicilor influenteaza pozitiv starea de sanatate si incetinesc procesul de imbatranire. Datorită conţinutului de betacaroten, fructul întăreşte sistemul imunitar.

Mango ajută la digestia alimentelor grase, deoarece uşurează absorţia proteinelor şi lipidelor. Mai mult, unul dintre antioxidanţii prezenţi în mango este asociat cu reducerea sem­nificativă a cancerului de col uterin.

În acelaşi timp, acest fruct reduce colesterolul, întăreşte sistemul cardio-vascular, reduce fragilitatea vasculară şi are un puternic efect antioxidant şi imunostimulator. Specialiştii în nutriţie recomandă fructul şi persoanelor care au probleme cu greutate, deoarece arde grăsimile şi este un bun detoxifiant. În plus, mango este benefic şi pentru indivizii care sunt stresaţi sau au probleme cu vederea.

Aceste fructe sunt considerate ingrediente potrivite pentru prepararea de mâncăruri dietetice şi sănătoase, întrucât un mango nu conţine decât elemente nutritive pozitive – doar vitamine şi minerale, fără colesterol. Fructele de mango sunt surse bogate în antioxidanţi, în special carotenoide şi polifenoli.

Mango este ideal pentru cei care suferă de anemie sau femeilor însărcinate, deoarece are un conţinut bogat de fier. În plus, fructul are şi un con­ţinut ridicat de vitamina A, E şi seleniu. Nutriţioniştii spun că fructul este recomandat şi persoanelor care au probleme cu rinichii, febră sau cu afecţiuni respiratorii. În plus, mango conţine nutrienţi, proteine, glucide, vitamina C, magneziu, potasiu, calciu şi mangan. Nutriţioniştii spun că 200 de grame de pulpă de mango are 110 calorii, 1 gram de proteine, 34 de grame de carbohidraţi, 0,54 grame de grăsimi, 0 grame colesterol, 4 mg de sodiu, 312 mg de potasiu, 72 de micrograme de vitamina A şi 54 mg de vitamina C.

Un mango copt, are coaja luminoasa si foarte colorata. In functie de tipul acestui fruct culoarea cojii poate fi rosie, galbena sau portocalie.

Mango poate fi consumat in stare: proaspata (ca fruct sau in salate si alte mancaruri); inghetata (perfect in alcatuirea shake-urilor, mai ales, atunci cand mango proaspat este de negasit sau scump); uscata (pentru prajituri).
Mango este delicios, fie simplu, fie in salate, prajituri sau in stare lichida, ca suc.

http://suntsanatos.ro/fructe/mango.html#.T-rnVHt9GYQ.facebook

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Tehnologie, echipamente, masini, utilaje pentru industria alimentara

produse din lapte, produse din carne, produse de patiserie/cofetarie

Florin Pasat

Health Wellness Anti-aging

the biology of belief

THINK beyond your genes...

HEALTH: Revolutionary technology that communicate with the human body

!!! It is like acupuncture without needles!!! Chips are non-transdermal !!! Holopuncture!!!

Cartile Copilariei

Habarnam, Aumadoare, Cipi, Mos Barbuta, Apolodor, Mac si Cocofifi, Pinocchio, Ursul pacalit de vulpe...

Carti personalizate pentru copii

Si copilul dvs. poate deveni erou de poveste!

Health Anti-aging Wellness

Health Wellness Anti-aging

Sabin Nemeş - pictor

Romanian oil paintings (flowers, static nature, buildings of Cluj, portraits, ballet dancers)

%d bloggers like this: