Top 10 Health Benefits of Ginger


1. Ginger has carminative properties (anti spasmic) and can be used to calm in upset stomach, providing relief for the relief of bloating and gas.2. The intake of ginger helps stimulate the secretion of mucus, quieting your cough and soothing any scratchiness I your throat.

3. Ginger has been proven (in multiple studies) to treat feelings of nausea, particularly in the form of seasickness, morning sickness, motion sickness and as a side effect of chemotherapy.

4. Ginger contains anti viral, anti toxic, and anti fungal properties, and is used for the prevention of and treatment against the common cold.

5. Ginger acts as an antihistamine and aids in the treatment of allergies.

6.Ginger displays anti inflammatory properties and can be used to treat rheumatoid arthritis, osteoarthritis, and various other muscular disorders. The chemical components of the root are instrumental in inhibiting the biosynthesis of prostaglandins which are responsible for causing inflammation. Thus the root has proven to be a highly effective form of treatment, in some cases, even more so than the NSAID’s that are traditionally prescribed.

7. Ginger contains special enzymes responsible for catalyzing the proteins in your food, thus aiding in digestion and the prevention of cramps. The ancient Greeks used to eat ginger after a large meal in order to ease the digestion process.

8.Due to its promotion of mucus secretion, ginger protects against the development of ulcers, unwanted holes in the lining of your stomach.

9. Ginger has proven to help lower your cholesterol levels and prevent the formation of blood clots.

10. Ginger is often used to settle an upset stomach or treat severe stomach ailments such as dyspepsia or colic. It is frequently used today in developing countries to treat diarrhea.

Ginger Health Benefits & Ginger Scallion Shrimp Recipe ~ http://ybertaud9.wordpress.com/2012/03/29/ginger-health-benefits-ginger-scallion-shrimp-recipe/

Termenul “ghimbir” vine din sanscrita, semnificand “in forma de coarne de cerb”. Acest cuvant a dat latinescul “zingiber”, din care deriva ghimbir. Originar din India, China si Malaezia, ghimbirul a fost utilizat in aceste tari cu mai bine de 5000 de ani in urma. Ghimbirul a fost unul dintre primele condimente orientale consumate in Europa.
Cunoscut pentru proprietatile sale afrodisiace si de accelerare a procesului de ardere a grasimilor, ghimbirul are multe alte virtuti. El este o planta tropicala ce provine din Orient, fiind una dintre plantele de baza ale medicinii ayurvedice.
Din cele mai vechi timpuri, acesta planta a fost utilizata in scopuri medicinale. Este exploatata partea sa subterana, radacina. Aceasta este alcatuita din rizomi, partea noduroasa si carnoasa a plantei. Ea este spalata si uscata, fiind mai apoi transformata in pudra pe care o folosim pe post de condiment. Pudra de ghimbir este materie prima pentru o multime de produse destinate celor care vor sa slabeasca.
Ghimbirul este azi cultivat in India, China si Australia unde ii este apreciat gustul usor picant si asemanator cu cel al lamaiei. In trecut, grecii il recomandau impotriva problemelor digestive. Studiile stiintifice au demonstrat virtutiile antioxidante ale ghimbirului. Pudra de ghimbir este pe locul trei in ceea ce priveste continutul de antioxidanti.
Daca vrem sa accentuam virtutiile antioxidante ale ghimbirului, il putem asocia cu ceapa sau usturoiul. De fapt, asocierea lor creeaza o sinergie intre compusii lor antioxidanti care sporeste potentialul individual. Ghimbirul ne ajuta sa scapam de migrene si reduce inflamatiile, actionand asupra aceluiasi hormon ca aspirina – prostaglandina. Astfel, cura cu ghimbir este recomandata in tratarea artritei.
Proprietatilor sale afrodisiace i s-au dedicat multe grupuri de cercetatori, iar studiile lor au dus la concluzia ca poate fi util pentru a ajuta persoanele trecute de 40 de ani in viata lor sexuala.
Ghimbirul este bogat in minerale, dar are un continut scazut de sodium, fiind recomandat si persoanelor care trebuie sa urmeze un regim alimentar nesarat. Astfel, ele isi pot condimenta mancarea cu ghimbir. Avand foarte putine calorii, 60 la 100 g, ghimbirul este ideal si pentru condimentarea salatelor si alimentelor consumate in timpul unei cure de slabire.

Ghimbirul proaspat poate fi conservat mai multe saptamani la frigider. Evita totusi sa il pui in cutia de legume doarece umiditatea il inmoaie. Ghimbirul uscat se tine intr-un vas inchis ermetic, la rece si ferit de lumina. El poate fi si congelat, si dat pe razatoare in momentul in care se consuma.

Exista tipuri diferite de ghimbir, in functie de tratamentul la care a fost supus. Ghimbirul gri a fost uscat la aer, iar cel alb sau decorticat a fost curatat, spalat si apoi uscat la soare. De cele mai multe ori, aceasta varietate de ghimbir este transformata in pudra.
Ghimbirul este indicat pentru a indeparta raul de masina si greata femeilor gravide. El ajuta si la lupta impotriva insuficientei biliare si pancreatice, scazand nivelul trigliceridelor, al colesterolului si acizilor grasi. Actiunea sa antiinflamatorie il recomanda in caz de reumatism inflamator. In medicina traditionala Chineza, ghimbirul era recomandat pentru a trata racelile si gripa, cu conditia sa fie consumat de la aparitia primelor simptome.
Pentru a profita de virtutiile sale, se prepara o infuzie cu ghimbir proaspat dat pe razatoare sau cu ghimbir uscat pudra. 1 – 2 grame de pudra echivaleaza cu aproximativ 10 g de ghimbir proaspat. Infuzeaza timp de 5-10 minute 1 g de pudra sau 5 g de ghimbir proaspat ras. Poti adauga suc proaspat de lamaie indulcit cu miere pentru a-i atenua gustul picant.
Ghimbirul mai este utilizat si pentru tratarea unei astenii functionale pasagere, tratarea balonarii si a flatulentei, ameliorarea afectiunilor respiratorii si a tusei. In uz extern, uleiul de ghimbir are proprietati analgezice, antiinflamatorii si antiseptice, tratand reumatismul si durerile de gat.

http://www.desprespa.ro/SPA/Ingrediente-produse-spa/Ghimbirul

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Tehnologie, echipamente, masini, utilaje pentru industria alimentara

produse din lapte, produse din carne, produse de patiserie/cofetarie

Florin Pasat

Health Wellness Anti-aging

the biology of belief

THINK beyond your genes...

HEALTH: Revolutionary technology that communicate with the human body

!!! It is like acupuncture without needles!!! Chips are non-transdermal !!! Holopuncture!!!

Cartile Copilariei

Habarnam, Aumadoare, Cipi, Mos Barbuta, Apolodor, Mac si Cocofifi, Pinocchio, Ursul pacalit de vulpe...

Carti personalizate pentru copii

Si copilul dvs. poate deveni erou de poveste!

Health Anti-aging Wellness

Health Wellness Anti-aging

Sabin Nemeş - pictor

Romanian oil paintings (flowers, static nature, buildings of Cluj, portraits, ballet dancers)

%d bloggers like this: